Artikler med tema

Oppskrifter

15 artikler

Lussekatter for alle

Mange har tradisjon å bake lussekatter til Santa Lucia 13. desember. Spesielt i barnehager og på skole går barna i Luciatog og kan kose seg med lussekatter etterpå. Les mer om saken her


Vis matvett i julen også

Vi kaster mer mat i julen, og høytider generelt, enn ellers. Dette fordi vi handler inn store mengder av julemat og drikke for ekstra matglede sammen med familie og venner. Derfor er det også viktig å sette av dager og Les mer om saken her


Allergivennlig julemat

Julekakene inneholder ofte de mest vanlige allergenene egg, melk, gluten og nøtter. For deg som er allergisk mot en eller flere av disse, eller har allergiker i familien, er det like greit å lage allergivennlige alternativer til alle. Matinfo har Les mer om saken her


Den norske epledagen

Epletrærne bugner av spisemodne epler, og ikke alle vet hva de skal gjøre med alle eplene. Siste tirsdag i september har vi den norske epledagen, med en ekstra unnskyldning til å lage noe ekstra godt av epler. Har du ikke Les mer om saken her


Lam er lik høstmat

Om høsten bugner butikkene av norske produkter, og da må vi ikke glemme lammekjøttet. Det er også allergivennlig, og mye godt tilbehør som passer til. Les mer om saken her


Allergivennlig morsdag og farsdag

Det er koselig å feire mor og far. Noen gjør mye ut av dagene med både blomster, gaver, frokost på sengen og kake. Men det enkle er ofte like bra. Hva med å la mor/far sove litt ekstra lenge, og Les mer om saken her


Pannekakedagen

Pannekaker lages i ulik form og med noe ulikt innhold verden over. Felles er at de stekes i stekepanne og inneholder type mel, væske, fett og salt. Nedenfor har vi samlet noen oppskrifter på pannekaker for de fleste – med og uten egg, laktose og gluten. Les mer om saken her


Fastelavn er lik boller

Fastelavn betyr kvelden før fasten, og da skal man fråtse i godt mat. I dag forbinder vi gjerne fastelavn med fylte boller og fastelavnris. Har du matallergi, eller skal servere fastelavnsboller til gjester som er allergiske – er det fint å lage uten allergenet. Både boller og fyll kan tilpasses den som skal spise dem. Les mer om saken her


Deilig restemat med egg

Desember er den måneden da det selges mest egg, og mange har sikkert egg til overs. Norske egg er trygge lenge etter stemplingsdatoen, og gir rimelige og sunne restemiddager i januar.   Langtidsholdbare norske egg Egg stemples med en dato Les mer om saken her


Kaloriinnhold i julekakene

Julematen har inntatt butikker og restauranter, og vi gleder oss til julemiddager og deilige julekaker. Om kakene er ferdig kjøpte, laget av mor eller skal bakes hjemme, om det blir to eller syv sorter- de smaker jul! Men tenker du Les mer om saken her


Side 1 av 212