Oppskrifter
17 artikler
Allergivennlig morsdag
Søndag 10. februar er det morsdag. Noen gjør mye ut av dagene med både blomster, gaver, frokost på sengen og kake. Men det enkle er ofte like bra. Hva med å la mor sove litt ekstra lenge, og servere deilig Les mer om saken her
Alternativer til kjøtt
Det er kommet et hav av ulike kjøtterstatninger i butikkene de siste årene. Det er fortsatt få som er vegetarianere, men andelen fleksitarianere øker. Tidligere har soya vært mest vanlig som erstatning for kjøtt i et vegetarisk måltid. Nå brukes Les mer om saken her
Fleksitarianere og andre -anere
Det er populært å være fleksitarianer om dagen, altså å leve semi-vegetarisk. Men hva er egentlig forskjell på å spise vegetarisk og vegansk, og å være fleksitarianer og pescetarianer? Her finner du forklaring: Veganere Vegansk mat ekskluderer kosthold fra dyreriket Les mer om saken her
Deilig restemat med egg
Desember er den måneden da det selges mest egg, og mange har sikkert egg til overs. Norske egg er trygge lenge etter stemplingsdatoen, og gir rimelige og sunne restemiddager i januar. Langtidsholdbare norske egg Egg stemples med en dato på Les mer om saken her
Lussekatter for alle
Mange har tradisjon å bake lussekatter til Santa Lucia 13. desember. Spesielt i barnehager og på skole går barna i Luciatog og kan kose seg med lussekatter etterpå. Les mer om saken her
Vis matvett i julen også
Vi kaster mer mat i julen, og høytider generelt, enn ellers. Dette fordi vi handler inn store mengder av julemat og drikke for ekstra matglede sammen med familie og venner. Derfor er det også viktig å sette av dager og Les mer om saken her
Allergivennlig julemat
Julekakene inneholder ofte de mest vanlige allergenene egg, melk, gluten og nøtter. For deg som er allergisk mot en eller flere av disse, eller har allergiker i familien, er det like greit å lage allergivennlige alternativer til alle. Matinfo har Les mer om saken her
Den norske epledagen
Epletrærne bugner av spisemodne epler, og ikke alle vet hva de skal gjøre med alle eplene. Siste tirsdag i september har vi den norske epledagen, med en ekstra unnskyldning til å lage noe ekstra godt av epler. Har du ikke Les mer om saken her
Lam er lik høstmat
Om høsten bugner butikkene av norske produkter, og da må vi ikke glemme lammekjøttet. Det er også allergivennlig, og mye godt tilbehør som passer til. Les mer om saken her
Pannekakedagen
Pannekaker lages i ulik form og med noe ulikt innhold verden over. Felles er at de stekes i stekepanne og inneholder type mel, væske, fett og salt. Nedenfor har vi samlet noen oppskrifter på pannekaker for de fleste – med og uten egg, laktose og gluten. Les mer om saken her