Artikler med tema

Merking av mat

17 artikler

Sukkerinnhold i vin

Vin smaker godt hele året, og nå på sommeren nyter vi ofte de lyse vinene.Det vi kanskje glemmer, enten vi bare nyter vinen eller vil ha kontroll over inntak av sukker, er karbohydratene i alkohol. Les mer om saken her


Kakekort til festdager

I mat- og drikkebransjen er det i følge Matinformasjonsforskriften av 13. desember 2014 og 2016 pålagt å informere om bl.a. næringsinnhold og allergener på all mat. Et unntak er ved private arrangementer som f. eks. skolearrangementer på 17. mai og Les mer om saken her


Viktige ord for deg som reagerer på gluten

1-2 % av befolkningen i Norge har glutenallergi, dvs. at man ikke tåler proteinet i gluten. Noen flere har glutenintoleranse. Se hvilke produkter du må se opp for. Les mer om saken her


Hva er tilsetningsstoffer?

Ved høytider, bursdager og Halloween gjør mange av oss større innkjøp av godterier enn normalt. Barn og voksne skal få kose seg med godsaker, gjerne fargerike og morsomme. En gjenganger om temaet fargerikt godteri, er alle tilsetningsstoffene i disse og spesielt Les mer om saken her


Hva betyr merkingene på Matinfo?

Her på matinfo.no kan du søke informasjon om over 18.000 produkter. Du finner merking, allergener, næringsinnhold etc. – og du kan søke produkter som har et spesielt meke. Men hva betyr de ulike merkingene? Les mer om saken her


Holdbarhetsdato på matvarer

Matvarer - og drikke blir merket med holdbarhetsdato ut fra to ulike hensyn, helse og kvalitet. Disse er Best før eller Siste forbruksdag. Men hva betyr disse? Best før Matvarer som ikke blir så lett bedervet, og som kan holde Les mer om saken her


Nytt øko-regelverk i Norge

EU-regelverket for økologisk produksjon skal også gjelde i Norge, med virkning fra 18. mars 2017. Norske produsenter får nå et oppdatert og forutsigbart regelverk, med like rammer som EU-landene. Dette legger igjen bedre til rette for handel med norske økologiske Les mer om saken her


Forskjell på økologisk, organisk og biodynamisk

Mange blir forvirret over merkingen av økologisk dyrkede matprodukter. Samtidig er flere og flere opptatt av hvordan mat produseres for et mer bærekraftig samfunn. Betegnelsene som sikrer produktene har lovbeskyttelse, og kun offentlig godkjente merker skal brukes. Det skal gjøre det enklere Les mer om saken her


Hva er ikke-ferdigpakket mat?

I følge matinformasjonsforskriften fra 2014, og krav om obligatorisk næringdeklarasjon fra 2016, må ikke-ferdigpakket mat merkes slik at det er enklere for forbrukerne å lese og forstå hva maten inneholder. Men hva er ikke-ferdigpakket mat? Ikke-ferdigpakket mat Dette er mat som Les mer om saken her


Hva betyr «kan inneholde spor av»?

En del produkter merkes med "kan inneholde spor av", etterfulgt av en liste over ett eller flere allergener. Denne informasjonen brukes til å informere deg om at produktet kan inneholde allergener uten at disse inngår i produktet som en ingrediens. Les mer om saken her


Side 1 av 212