Artikler med tema

Matinformasjonsforskriften

7 artikler

14 merkepliktige allergener

Reglene for merking av allergener gjelder for de 14 mest utbredde allergenene. Disse må merkes tydelig på alt av ferdigpakket mat, i tillegg til at du som jobber med å lage og servere mat må vite eksakt innhold i de Les mer om saken her


Alkohol på matinfo.no

Alkoholprodusenter plikter til å informere om næringsinnhold, allergener etc. på lik linje med matprodusentene. Derfor er det gledelig å ønske alkoholprodusenten Solera Uteliv AS velkommen til Matinfo AS. Les mer om saken her


Hva er ikke-ferdigpakket mat?

I følge matinformasjonsforskriften fra 2014, og krav om obligatorisk næringdeklarasjon fra 2016, må ikke-ferdigpakket mat merkes slik at det er enklere for forbrukerne å lese og forstå hva maten inneholder. Men hva er ikke-ferdigpakket mat? Ikke-ferdigpakket mat Dette er mat som Les mer om saken her


Nye krav til næringsdeklarasjon

Endringene i næringsdeklarasjonen trådte i kraft allerede 13. desember 2014, basert på forordningen (EU) nr. 1169/2011 om matinformasjon til forbrukerne. Målet var å gjøre det enklere for forbrukerne å kunne sammenligne næringsinnholdet i ulike produkter. Fra 13. desember 2016 ble Les mer om saken her


Ikke mange smilefjes å spore

Osloby.no kan i dag fortelle om nedslående nyheter om smilefjesordningen i Oslo. Kun 4 av ti har fått smilefjes, mens hele 53 av 470 spisesteder har fått sur munn. – Rett og slett for dårlig, sier seksjonssjef i Mattilsynet, Solveig Les mer om saken her


Krav til allergenmerking av alkoholholdig drikke

I desember 2014 trådte matinformasjonsforskriften i kraft. Hovedfokuset var da på merking  av mat, men spørsmålet knyttet til alkoholholdige drikker har presset seg frem. Millum har over en lengre periode i samarbeid med våre kunder mot Mattilsynet for å få Les mer om saken her


Slik er matinformasjonsforskriften

13. desember 2014 ble de nye regler for merking av mat innført i Norge. Formålet med de nye reglene er å gjøre det enklere for forbrukeren å lese og forstå hva maten inneholder. Les mer om saken her