Artikler med tema

Matallergi og intoleranse

41 artikler

Lussekatter for alle

Mange har tradisjon å bake lussekatter til Santa Lucia 13. desember. Spesielt i barnehager og på skole går barna i Luciatog og kan kose seg med lussekatter etterpå. Les mer om saken her


Allergivennlig julemat

Julekakene inneholder ofte de mest vanlige allergenene egg, melk, gluten og nøtter. For deg som er allergisk mot en eller flere av disse, eller har allergiker i familien, er det like greit å lage allergivennlige alternativer til alle. Matinfo har Les mer om saken her


Kryssallergi ved tradisjonell julemat

Tradisjonell julemat skaper glede når familie og venner samles i julen. Er du pollen- eller gressallergiker kan det by på utfordringer, fordi mye av den gode julematen kan skape kryssallergier. Nøtter og julegodteri Nøtteallergikere reagerer naturlig nok på ulike nøtter Les mer om saken her


14 merkepliktige allergener

Reglene for merking av allergener gjelder for de 14 mest utbredde allergenene. Disse må merkes tydelig på alt av ferdigpakket mat, i tillegg til at du som jobber med å lage og servere mat må vite eksakt innhold i de Les mer om saken her


Soyaallergi

Alle som serverer mat og drikke til forbrukere, har plikt til å opplyse om hva som finnes i maten. Merking skal være skriftlig, eksempelvis på skilt, oppslag eller i menyen. Dette er det mange som er flinke til nå. Soya er Les mer om saken her


Elda Bakeri – alt av glutenfritt

Matinfo har gjort avtale med Elda Bakeri for å styrke varelinjen med melke- og glutenfrie varer i storhusholdningsbransjen. Vi har snakket med Salgs- og markedsansvarlig Mattias Skoglund, som gjerne svarer på våre spørsmål for å bli litt bedre kjent med Les mer om saken her


Genmodifisert mat

Det er mange meninger om genmodifisert mat (GMO). Mange er usikre på virkningen av lang tids bruk, mens andre mener at vi må ha denne typen mat for å kunne fø den stadig økende verdensbefolkningen. Hva er genmodifisert mat? Det Les mer om saken her


Norske bær, frukt og grønnsaker

Klimaet i Norge gjør at vi ikke produserer egne bær, frukt og grønnsaker hele året. Likevel har matbutikkene alltid et godt utvalg ved å importere i vår lavsesong. Det er likevel noe helt eget å handle de norske variantene fra Les mer om saken her


Kakekort til 17. mai og konfirmasjon

I mat- og drikkebransjen er det i følge Matinformasjonsforskriften av 13. desember 2014 pålagt å informere om bl.a. næringsinnhold og allergener på all mat. Et unntak er ved private arrangementer som f. eks. skolearrangementer på 17. mai og kiosk på Les mer om saken her


Grille på årets grilldag?

Mange tar i bruk utegrillen allerede ved første solgløtt og plussgrader, mens grillsesongen offisielt starter andre lørdagen i mai. Det er mye allergivennlig mat som kan grilles. Les mer om saken her