Artikler med tema

Matallergi og intoleranse

37 artikler

Genmodifisert mat

Det er mange meninger om genmodifisert mat (GMO). Mange er usikre på virkningen av lang tids bruk, mens andre mener at vi må ha denne typen mat for å kunne fø den stadig økende verdensbefolkningen. Hva er genmodifisert mat? Det Les mer om saken her


Norske bær, frukt og grønnsaker

Klimaet i Norge gjør at vi ikke produserer egne bær, frukt og grønnsaker hele året. Likevel har matbutikkene alltid et godt utvalg ved å importere i vår lavsesong. Det er likevel noe helt eget å handle de norske variantene fra Les mer om saken her


Kakekort til 17. mai og konfirmasjon

I mat- og drikkebransjen er det i følge Matinformasjonsforskriften av 13. desember 2014 pålagt å informere om bl.a. næringsinnhold og allergener på all mat. Et unntak er ved private arrangementer som f. eks. skolearrangementer på 17. mai og kiosk på Les mer om saken her


Grille på årets grilldag?

Mange tar i bruk utegrillen allerede ved første solgløtt og plussgrader, mens grillsesongen offisielt starter andre lørdagen i mai. Det er mye allergivennlig mat som kan grilles. Les mer om saken her


Varer merket «glutenfri» og «svært lavt gluteninnhold»

Det antas at 7-8 % av befolkningen ikke tåler gluten. Noen har cøliaki, noen hveteallergi, og noen andre typer glutensensitivitet. Behovet for informasjon er stort, det merket vi på Glutenfri matmesse 2018. Les mer om saken her


Overfølsomhet mot alkoholholdig drikke

Er du en av dem som har opplevd en overfølsomhet ved inntak av vin? Da kan årsaken være allergi eller overfølsomhet overfor visse stoffer i alkoholholdig drikke. Stoffer i alkohol som kan fremkalle overfølsomhet er svovelforbindelser, tannin, fargestoffer og gjær. Les mer om saken her


Påskegodterier og matallergi

Allergiske reaksjoner mot mat rammer alle aldersgrupper i hele befolkningen og kan gi fra milde symptomer som kløe i de øvre luftveiene til livstruende systemiske reaksjoner som anafylaktisk sjokk. Reaksjoner mot mat endrer seg til en hver tid da allergi Les mer om saken her


Appelsiner!

Appelsinen er en fantastisk frukt. I tillegg til å smake og lukte godt er den rik på c-vitaminer, folat, kalsium, magnesium, kostfiber og er kalorifattig. Nordmenn spiser mye appelsiner Vi importerte mer enn 140 millioner appelsiner til Norge i 2017. Les mer om saken her


Pollensesong og kryssallergi mat

Pollensesongen er rett rundt hjørnet, og du som er allergisk bør begynne å tenke på medisinering reaksjonene blir minst mulig.  Ca. 20 % av befolkningen har mer eller mindre alvorlig pollenallergi. Er du en av dem, kan du også oppleve Les mer om saken her


Allergivennlig julemat

Julekakene inneholder ofte de mest vanlige allergenene egg, melk, gluten og nøtter. For deg som er allergisk mot en eller flere av disse, eller har allergiker i familien, er det like greit å lage allergivennlige alternativer til alle. Matinfo har Les mer om saken her


Side 1 av 41234