Artikler med tema

Matallergi og intoleranse

33 artikler

Overfølsomhet mot alkoholholdig drikke

Er du en av dem som har opplevd en overfølsomhet ved inntak av vin? Da kan årsaken være allergi eller overfølsomhet overfor visse stoffer i alkoholholdig drikke. Stoffer i alkohol som kan fremkalle overfølsomhet er svovelforbindelser, tannin, fargestoffer og gjær. Les mer om saken her


Påskegodterier og matallergi

Allergiske reaksjoner mot mat rammer alle aldersgrupper i hele befolkningen og kan gi fra milde symptomer som kløe i de øvre luftveiene til livstruende systemiske reaksjoner som anafylaktisk sjokk. Reaksjoner mot mat endrer seg til en hver tid da allergi Les mer om saken her


Appelsiner!

Appelsinen er en fantastisk frukt. I tillegg til å smake og lukte godt er den rik på c-vitaminer, folat, kalsium, magnesium, kostfiber og er kalorifattig. Nordmenn spiser mye appelsiner Vi importerte mer enn 140 millioner appelsiner til Norge i 2017. Les mer om saken her


Pollensesong og kryssallergi mat

Pollensesongen er rett rundt hjørnet, og du som er allergisk bør begynne å tenke på medisinering reaksjonene blir minst mulig.  Ca. 20 % av befolkningen har mer eller mindre alvorlig pollenallergi. Er du en av dem, kan du også oppleve Les mer om saken her


Allergivennlig julemat

Julekakene inneholder ofte de mest vanlige allergenene egg, melk, gluten og nøtter. For deg som er allergisk mot en eller flere av disse, eller har allergiker i familien, er det like greit å lage allergivennlige alternativer til alle. Matinfo har Les mer om saken her


Kryssallergi ved tradisjonell julemat

Tradisjonell julemat skaper glede når familie og venner samles i julen. Er du pollen- eller gressallergiker kan det by på utfordringer, fordi mye av den gode julematen kan skape kryssallergier. Nøtter og julegodteri Nøtteallergikere reagerer naturlig nok på ulike nøtter Les mer om saken her


Kaloriinnhold i julekakene

Julematen har inntatt butikker og restauranter, og vi gleder oss til julemiddager og deilige julekaker. Om kakene er ferdig kjøpte, laget av mor eller skal bakes hjemme, om det blir to eller syv sorter- de smaker jul! Men tenker du Les mer om saken her


Det viktige glutenet

Gluten er et protein som finnes i kornslagene hvete, bygg, rug, spelt, emmer og enkorn. Gluten finnes ikke i havre, men pga produksjonsløpet kan det forekomme likevel. Gluten tåles av 98-99 % av befolkningen. Det er dermed kun 1-2 % som Les mer om saken her


Hva er det i en hamburger?

Har du noen gang tenkt på hva en hamburger faktisk inneholder, hvor alle ingrediensene kommer fra - og hva du må ta hensyn til dersom du er allergiker selv eller får besøk av en allergiker og skal servere nettopp en Les mer om saken her


Allergi mot bløtdyr

Sommeren er for mange late dager ved sjøen, eller drømmen om å være ved sjøen, med sjømat som naturlig middag. De gode smakene og enkelt tilbehør passer godt når man har ferie. Hva er bløtdyr? Bløtdyr inkluderer sjødyr som muslinger, blåskjell, Les mer om saken her


Side 1 av 41234