Matallergi og intoleranse
43 artikler
Allergivennlig morsdag
Søndag 10. februar er det morsdag. Noen gjør mye ut av dagene med både blomster, gaver, frokost på sengen og kake. Men det enkle er ofte like bra. Hva med å la mor sove litt ekstra lenge, og servere deilig Les mer om saken her
Alternativer til kjøtt
Det er kommet et hav av ulike kjøtterstatninger i butikkene de siste årene. Det er fortsatt få som er vegetarianere, men andelen fleksitarianere øker. Tidligere har soya vært mest vanlig som erstatning for kjøtt i et vegetarisk måltid. Nå brukes Les mer om saken her
Lussekatter for alle
Mange har tradisjon å bake lussekatter til Santa Lucia 13. desember. Spesielt i barnehager og på skole går barna i Luciatog og kan kose seg med lussekatter etterpå. Les mer om saken her
Allergivennlig julemat
Julekakene inneholder ofte de mest vanlige allergenene egg, melk, gluten og nøtter. For deg som er allergisk mot en eller flere av disse, eller har allergiker i familien, er det like greit å lage allergivennlige alternativer til alle. Matinfo har Les mer om saken her
Kryssallergi ved tradisjonell julemat
Tradisjonell julemat skaper glede når familie og venner samles i julen. Er du pollen- eller gressallergiker kan det by på utfordringer, fordi mye av den gode julematen kan skape kryssallergier. Nøtter og julegodteri Nøtteallergikere reagerer naturlig nok på ulike nøtter Les mer om saken her
14 merkepliktige allergener
Reglene for merking av allergener gjelder for de 14 mest utbredde allergenene. Disse må merkes tydelig på alt av ferdigpakket mat, i tillegg til at du som jobber med å lage og servere mat må vite eksakt innhold i de Les mer om saken her
Soyaallergi
Alle som serverer mat og drikke til forbrukere, har plikt til å opplyse om hva som finnes i maten. Merking skal være skriftlig, eksempelvis på skilt, oppslag eller i menyen. Dette er det mange som er flinke til nå. Soya er Les mer om saken her
Elda Bakeri – alt av glutenfritt
Matinfo har gjort avtale med Elda Bakeri for å styrke varelinjen med melke- og glutenfrie varer i storhusholdningsbransjen. Vi har snakket med Salgs- og markedsansvarlig Mattias Skoglund, som gjerne svarer på våre spørsmål for å bli litt bedre kjent med Les mer om saken her
Genmodifisert mat
Det er mange meninger om genmodifisert mat (GMO). Mange er usikre på virkningen av lang tids bruk, mens andre mener at vi må ha denne typen mat for å kunne fø den stadig økende verdensbefolkningen. Hva er genmodifisert mat? Det Les mer om saken her
Norske bær, frukt og grønnsaker
Klimaet i Norge gjør at vi ikke produserer egne bær, frukt og grønnsaker hele året. Likevel har matbutikkene alltid et godt utvalg ved å importere i vår lavsesong. Det er likevel noe helt eget å handle de norske variantene fra Les mer om saken her