Artikler med tema

Matallergi og intoleranse

48 artikler

Få kontroll over maten du serverer

Kunnskap om hva maten inneholder, er viktig for alle som vil spise godt og ikke minst trygt. For mennesker med matallergier er det dessuten helt avgjørende at de får vite hva de får servert. Matinfo.no gir deg sikkerhet Her kan du Les mer om saken her


Alternativer til kumelk

Fra 2017 til 2018 reduserte vi bruken av kumelk med 3,8 %, eller 2,7 liter melk per person i Norge. Mye av årsaken er at det har blitt mange plantebaserte alternativer, skapt både av matallergi og intoleranse overfor innhold i Les mer om saken her


Kakekort til festdager

I mat- og drikkebransjen er det i følge Matinformasjonsforskriften av 13. desember 2014 og 2016 pålagt å informere om bl.a. næringsinnhold og allergener på all mat. Et unntak er ved private arrangementer som f. eks. skolearrangementer på 17. mai og Les mer om saken her


Viktige ord for deg som reagerer på gluten

1-2 % av befolkningen i Norge har glutenallergi, dvs. at man ikke tåler proteinet i gluten. Noen flere har glutenintoleranse. Se hvilke produkter du må se opp for. Les mer om saken her


Hva er tilsetningsstoffer?

Ved høytider, bursdager og Halloween gjør mange av oss større innkjøp av godterier enn normalt. Barn og voksne skal få kose seg med godsaker, gjerne fargerike og morsomme. En gjenganger om temaet fargerikt godteri, er alle tilsetningsstoffene i disse og spesielt Les mer om saken her


Allergivennlige kaker til kakedagen

8. april er den nasjonale kakedagen. Hverdag eller ei, vi synes det er helt greit å lage kake denne dagen. Det er i tillegg en fin anledning til å prøvelage- og smake en kake eller to før festedagene i mai. Les mer om saken her


Vaffeldagen 25. mars

Den internasjonale vaffeldagen markeres med nettopp deilige vafler. Har du matallergier kan røren tilpasses din allergi. Les mer om saken her


Pollensesong og kryssallergi mat

Én million nordmenn har pollenallergi, og kan oppleve kryssreaksjon med frukt og grønt. Les mer om saken her


Allergivennlig morsdag

Søndag 10. februar er det morsdag. Noen gjør mye ut av dagene med både blomster, gaver, frokost på sengen og kake. Men det enkle er ofte like bra. Hva med å la mor sove litt ekstra lenge, og servere deilig Les mer om saken her


Alternativer til kjøtt

Det er kommet et hav av ulike kjøtterstatninger i butikkene de siste årene. Det er fortsatt få som er vegetarianere, men andelen fleksitarianere øker. Tidligere har soya vært mest vanlig som erstatning for kjøtt i et vegetarisk måltid. Nå brukes Les mer om saken her