Artikler med tema

Kosthold og ernæring

45 artikler

Spis gresskar

Det har bugner av gresskar i butikkene de siste ukene opp mot årets Halloween-feiring. Det kanskje mest kjente gresskaret er den oransje typen som vi bruker til å lage gresskarlykt. Visste du at dette betegnes som et pyntegresskar, og dermed Les mer om saken her


Proteiner i kjøtt vs grønnsaker

Rødt kjøtt er den beste kilden til nødvendige proteiner. Deretter kommer kildene fisk, fugl, melkeprodukter og egg. Dersom du vil redusere inntak av rødt kjøtt, eller er vegetarianer, må andre hovedkilder til protein erstatte kjøttet. Begrenset inntak av kjøtt Det er Les mer om saken her


Hva er det i en hamburger?

Har du noen gang tenkt på hva en hamburger faktisk inneholder, hvor alle ingrediensene kommer fra - og hva du må ta hensyn til dersom du er allergiker selv eller får besøk av en allergiker og skal servere nettopp en Les mer om saken her


Verdens brøddag

Brødet er en stor del av nordmenns identitet, og har for mange en plass i flere av dagens måltider. Hele 96 % av oss spiser brød regelmessig, og vi spiser gjennomsnittlig fem brødskiver daglig. 16. oktober er verdens brøddag, en Les mer om saken her


Mat på tur

I dag begynner høstferien for mange. God niste er like hyggelig å spise enten man skal gå på topptur i fjellet, langs sjøen eller tusle til nærmeste parkbenk. Her er noen forslag. Les mer om saken her


Flere tilsluttes Kutt Matsvinn 2020

Vi har tidligere skrevet om Matvett og matbransjens prosjekt «Kutt Matsvinn 2020» – en bransjeavtale med mål om å redusere matsvinnet med 20 % innen 2020. Nå har flere signert avtalen. Les mer om saken her


Er du en matkaster?

Vi kaster i gjennomsnitt 46,3 kg mat hver i året. Dette er mat som burde vært spist. Hver femte handlepose går rett i søpla. Her kan det spares på både penger og miljø. Les mer om saken her


Riktig temperatur i kjøleskapet

Mattilsynet har ansvaret for å sjekke at dagligvarebutikkene har riktig temperatur i sine kjøleskap, men har du kontroll på hvor kaldt det er i ditt eget kjøleskap? Les mer om saken her


Skolemat og matpakketid

Skoleferien er over for denne gang og vi er allerede godt i gang med å lage matpakker. Enten barnet lager matpakke selv eller får hjelp fra voksne, er det viktig å ha tilgang til mat som likes, tåles og er Les mer om saken her


Riktig emballering for redusert matsvinn

Dagligvarebutikkene bugner av flotte frukt og grønsaker. Mange er pakket inn i både ett og to lag emballasje, og oftest en type plast. Hvorfor? Den viktigste funksjonen er å beskytte produktet fra produksjon til forbruker. Det gir også bedre holdbarhet, Les mer om saken her