Artikler med tema

Kosthold og ernæring

25 artikler

Deilig restemat med egg

Desember er den måneden da det selges mest egg, og mange har sikkert egg til overs. Norske egg er trygge lenge etter stemplingsdatoen, og gir rimelige og sunne restemiddager i januar.   Langtidsholdbare norske egg Egg stemples med en dato Les mer om saken her


Hva er en porsjon frukt/grønt?

Helsedirektoratet anbefaler oss å spise minst fem porsjoner frukt- og grønnsaker per dag. Minst halvparten bør være grønnsaker. "En porsjon" er ikke like logisk mengde å tenke seg til som desiliter eller gram. Derfor kan det være greit å definere Les mer om saken her


Vis matvett i julen også

Vi kaster mer mat i julen, og høytider generelt, enn ellers. Dette fordi vi handler inn store mengder av julemat og drikke for ekstra matglede sammen med familie og venner. Derfor er det også viktig å sette av dager og Les mer om saken her


12 råd for bærekraftig kosthold

Helsedirektoratet jobber nå med vurderinger av de norske kostrådene i et bærekraftperspektiv. Dette jobbes også opp mot Matvett og serveringsbransjens prosjekt "Kutt Matsvinn 2020", hvor bransjen skal redusere matsvinn med 20 % frem til 2020. Det er også en utvidet Les mer om saken her


Alt om egget

Vi nærmer oss desember, en måned hvor forbruket av egg går kraftig opp. Mange egg går med til julebakst. I tillegg har vi deilige eggeretter til lange frokoster og desserter med egg. Det verpes ikke flere egg i desember kontra Les mer om saken her


Det viktige glutenet

Gluten er et protein som finnes i kornslagene hvete, bygg, rug, spelt, emmer og enkorn. Gluten finnes ikke i havre, men pga produksjonsløpet kan det forekomme likevel. Gluten tåles av 98-99 % av befolkningen. Det er dermed kun 1-2 % som Les mer om saken her


Vi spiser for lite frukt og grønt

Kun en av fire nordmenn spiser anbefalt mengde av frukt og grønt daglig, barn og ungdom har også for lavt inntak. Myndighetene står sammen om et mål om blant annet å øke inntak av frukt og grønt med 20 % Les mer om saken her


Frossen ribbe like bra

Det finnes mange myter om mat. En av dem er at ribba til jul må være fersk. Frossen ribbe er like bra, minst. For det er ikke mulig å skille en ferdig tilberedt ribbe med sprø svor, laget av frossen Les mer om saken her


Spis gresskar

Det har bugnet av gresskar i butikkene de siste ukene opp mot årets Halloween-feiring. Det kanskje mest kjente gresskaret er den oransje typen som vi gjerne bruker for å lage gresskarlykt. Visste du at dette betegnes som et pyntegresskar, og Les mer om saken her


Proteiner i kjøtt vs grønnsaker

Rødt kjøtt er den beste kilden til nødvendige proteiner. Deretter kommer kildene fisk, fugl, melkeprodukter og egg. Dersom du vil redusere inntak av rødt kjøtt, eller er vegetarianer, må andre hovedkilder til protein erstatte kjøtt. Begrenset inntak av kjøtt Det er Les mer om saken her


Page 1 of 3123