Artikler med tema

Kosthold og ernæring

41 artikler

Fleksitarianere og andre -anere

Det er populært å være fleksitarianer om dagen, altså å leve semi-vegetarisk. Men hva er egentlig forskjell på å spise vegetarisk og vegansk, og å være fleksitarianer og pescetarianer? Her finner du forklaring: Veganere Vegansk mat ekskluderer kosthold fra dyreriket Les mer om saken her


Deilig restemat med egg

Desember er den måneden da det selges mest egg, og mange har sikkert egg til overs. Norske egg er trygge lenge etter stemplingsdatoen, og gir rimelige og sunne restemiddager i januar. Langtidsholdbare norske egg Egg stemples med en dato på Les mer om saken her


Vis matvett i julen også

Vi kaster mer mat i julen, og høytider generelt, enn ellers. Dette fordi vi handler inn store mengder av julemat og drikke for ekstra matglede sammen med familie og venner. Derfor er det også viktig å sette av dager og Les mer om saken her


Alt om egget

Vi nærmer oss desember, en måned hvor forbruket av egg går kraftig opp. Mange egg går med til julebakst. I tillegg har vi deilige eggeretter til lange frokoster og desserter med egg. Det verpes ikke flere egg i desember kontra Les mer om saken her


Frossen ribbe like bra

Det finnes mange myter om mat. En av dem er at ribba til jul må være fersk. Frossen ribbe er like bra, minst. For det er ikke mulig å skille en ferdig tilberedt ribbe med sprø svor, laget av frossen Les mer om saken her


Elda Bakeri – alt av glutenfritt

Matinfo har gjort avtale med Elda Bakeri for å styrke varelinjen med melke- og glutenfrie varer i storhusholdningsbransjen. Vi har snakket med Salgs- og markedsansvarlig Mattias Skoglund, som gjerne svarer på våre spørsmål for å bli litt bedre kjent med Les mer om saken her


Verdens matvaredag og brøddag

16. oktober er verdens matvaredag og verdens brøddag. 13 % av verdens befolkning er rammet av sult. Samtidig vet vi at brød, og spesielt grovbrød, har viktig næringsinnhold som kan være god hjelp i bekjempelse av sult. Verdens matvaredag Dagen Les mer om saken her


Den norske epledagen

Epletrærne bugner av spisemodne epler, og ikke alle vet hva de skal gjøre med alle eplene. Siste tirsdag i september har vi den norske epledagen, med en ekstra unnskyldning til å lage noe ekstra godt av epler. Har du ikke Les mer om saken her


Lam er lik høstmat

Om høsten bugner butikkene av norske produkter, og da må vi ikke glemme lammekjøttet. Det er også allergivennlig, og mye godt tilbehør som passer til. Les mer om saken her


Møt oss på Foodscape 2018

10. og 11. oktober 2018 arrangeres årets nye matmesse, Foodscape, på Norges Varemesse i Lillestrøm. Dette er en arena for deg som jobber profesjonelt med mat og drikke og som er opptatt av at det som selges eller serveres skal Les mer om saken her