Artikler med tema

Kosthold og ernæring

40 artikler

Elda Bakeri – alt av glutenfritt

Matinfo har gjort avtale med Elda Bakeri for å styrke varelinjen med melke- og glutenfrie varer i storhusholdningsbransjen. Vi har snakket med Salgs- og markedsansvarlig Mattias Skoglund, som gjerne svarer på våre spørsmål for å bli litt bedre kjent med Les mer om saken her


Verdens matvaredag og brøddag

16. oktober er verdens matvaredag og verdens brøddag. 13 % av verdens befolkning er rammet av sult. Samtidig vet vi at brød, og spesielt grovbrød, har viktig næringsinnhold som kan være god hjelp i bekjempelse av sult. Verdens matvaredag Dagen Les mer om saken her


Den norske epledagen

Epletrærne bugner av spisemodne epler, og ikke alle vet hva de skal gjøre med alle eplene. Siste tirsdag i september har vi den norske epledagen, med en ekstra unnskyldning til å lage noe ekstra godt av epler. Har du ikke Les mer om saken her


Lam er lik høstmat

Om høsten bugner butikkene av norske produkter, og da må vi ikke glemme lammekjøttet. Det er også allergivennlig, og mye godt tilbehør som passer til. Les mer om saken her


Møt oss på Foodscape 2018

10. og 11. oktober 2018 arrangeres årets nye matmesse, Foodscape, på Norges Varemesse i Lillestrøm. Dette er en arena for deg som jobber profesjonelt med mat og drikke og som er opptatt av at det som selges eller serveres skal Les mer om saken her


Sunne matpakker til skolestart

Skolestart nærmer seg med en litt mer travel morgenrutine enn i ferien. Med riktig planlegging blir matpakken både smakfull og sunn, uten at det tar for lang tid å lage. Matpakketips Velg grovt eller ekstra grovt brød som tåles, med Les mer om saken her


Genmodifisert mat

Det er mange meninger om genmodifisert mat (GMO). Mange er usikre på virkningen av lang tids bruk, mens andre mener at vi må ha denne typen mat for å kunne fø den stadig økende verdensbefolkningen. Hva er genmodifisert mat? Det Les mer om saken her


Norske bær, frukt og grønnsaker

Klimaet i Norge gjør at vi ikke produserer egne bær, frukt og grønnsaker hele året. Likevel har matbutikkene alltid et godt utvalg ved å importere i vår lavsesong. Det er likevel noe helt eget å handle de norske variantene fra Les mer om saken her


Den doble pyramiden

Barilla er for mange ensbetydende med pasta og pastasauser. Det er nettopp den maten de lager, men med et ekstra miljøhensyn i tillegg til fokus på sunn mat. Deres motto er "Good for you, good for the planet" (Bra for Les mer om saken her


Sukkerinnhold i vin

Vin smaker godt hele året, og nå på sommeren nyter vi ofte de lyse vinene. Rosevin og vin med bobler er veldig populært i 2018, og produsentene følger opp med riktig produksjon. Det vi kanskje glemmer, enten vi bare nyter Les mer om saken her


Side 1 av 41234