Artikler med tema

Kosthold og ernæring

33 artikler

Den doble pyramiden

Barilla er for mange ensbetydende med pasta og pastasauser. Det er nettopp den maten de lager, men med et ekstra miljøhensyn i tillegg til fokus på sunn mat. Deres motto er "Good for you, good for the planet" (Bra for Les mer om saken her


Sukkerinnhold i vin

Vin smaker godt hele året, og nå på sommeren nyter vi ofte de lyse vinene. Rosevin og vin med bobler er veldig populært i 2018, og produsentene følger opp med riktig produksjon. Det vi kanskje glemmer, enten vi bare nyter Les mer om saken her


Sunt og godt med sjømat

I følge helsedirektoratet spiser vi for lite fisk og grønnsaker, og for mye kjøtt. Det anbefales å spise fisk 2-3 ganger per uke i tillegg til å ta tran. Balansert kosthold Sjømat er viktig for et sunt og balansert kosthold. Les mer om saken her


Hva er et bærekraftig kosthold?

"Bærekraft" er et mye brukt ord i mediene, og vi er ekstra opptatt av bærekraftig mat i storhusholdningbransjen. Men vet du hva som inngår i å ha et bærekraftig kosthold? Definisjon bærekraftig kosthold I følge FNs mat- og landbruksorganisasjon FAO er Les mer om saken her


Felles skolemat er viktig

I Norge er det lang tradisjon å ha med egen matpakke på skolen. Vi tenker at alle har sunn og god mat med hjemmefra, men slik er det ikke alltid. Både i barne-og ungdomstrinnet ser man at ikke alle har Les mer om saken her


Appelsiner!

Appelsinen er en fantastisk frukt. I tillegg til å smake og lukte godt er den rik på c-vitaminer, folat, kalsium, magnesium, kostfiber og er kalorifattig. Nordmenn spiser mye appelsiner Vi importerte mer enn 140 millioner appelsiner til Norge i 2017. Les mer om saken her


Eventyret om verdens beste kjøtt

Her kan du lese om da norsk kjøtt ble sunnere, og at vi i Norge har mindre forekomster av matinfeksjoner enn de fleste andre land. Vi bruker også svært lite antibiotika i kjøttproduksjonen. Les mer om saken her


Ja takk til mer fullkorn

For mange er grovt brød en selvfølgelig del av hverdagen. Nordmenn er kjent for sin brød-matpakke i andre land. Men velger vi grovt nok? Kornforbruket hos det norske folk var nedadgående i perioden 2005-2015. Det er ulike årsaker til dette. Les mer om saken her


Deilig restemat med egg

Desember er den måneden da det selges mest egg, og mange har sikkert egg til overs. Norske egg er trygge lenge etter stemplingsdatoen, og gir rimelige og sunne restemiddager i januar.   Langtidsholdbare norske egg Egg stemples med en dato Les mer om saken her


Hva er en porsjon frukt/grønt?

Helsedirektoratet anbefaler oss å spise minst fem porsjoner frukt- og grønnsaker per dag. Minst halvparten bør være grønnsaker. "En porsjon" er ikke like logisk mengde å tenke seg til som desiliter eller gram. Derfor kan det være greit å definere Les mer om saken her


Side 1 av 41234