Artikler med tema

Featured

14 artikler

Flowfood – tang og tare i mat

Matinfo har fått spennende produkter fra Flowfood i vår database. Vi har også snakket med CEO Richard om bl. a. hvordan tanken om å lage mat av tang og tare ble til. Les mer om saken her


Matinfo fra A til Å 2018

Vi har samlet litt av hvert fra 2018 fordelt på hver bokstav i alfabetet. Det går mye på miljø og matsvinn i matbransjen, temaer som fortsetter også i 2019: Allergener Matinfo jobber bl. a. med å informere om de 14 Les mer om saken her


Alternativer til kjøtt

Det er kommet et hav av ulike kjøtterstatninger i butikkene de siste årene. Det er fortsatt få som er vegetarianere, men andelen fleksitarianere øker. Tidligere har soya vært mest vanlig som erstatning for kjøtt i et vegetarisk måltid. Nå brukes Les mer om saken her


Fleksitarianere og andre -anere

Det er populært å være fleksitarianer om dagen, altså å leve semi-vegetarisk. Men hva er egentlig forskjell på å spise vegetarisk og vegansk, og å være fleksitarianer og pescetarianer? Her finner du forklaring: Veganere Vegansk mat ekskluderer kosthold fra dyreriket Les mer om saken her


Matinfo og Millum på Foodscape

Millum og Matinfo ønsker å bidra til at handelen i storhusholdning tilrettelegges for å bli mer bærekraftig. 10. – og 11. oktober deltok vi derfor med stand på årets nye matmesse, Foodscape. Bærekraft på menyen Messen hadde fokus på å Les mer om saken her


Matinfo 2017 fra A til Å

Vi fikk lyst til å skrive litt om Matinfo i 2017, fordelt per bokstav i alfabetet. Det ble litt av hvert om mat, allergener, miljø og trender. Les mer om saken her


Ny app for å handle billigst

NB! Forbrukerrådet har per 23. august stoppet appen, da det er feil i datamodellen. De jobber med å løse feilen. Forbrukerrådet har lansert en ny tjeneste, «Sjekk dagligvarer», hvor forbrukerne kan finne den billigste handlekurven der de bor. Tjenesten gjør Les mer om saken her


Rødt kjøtt krever enorme naturressurser

Menneskets økologiske fotavtrykk er stadig økende og en av hovedårsakene er fremstillingen av kjøtt til matproduksjon. De siste årene har et stadig større fokus blitt satt på vårt enorme forbruk av kjøtt og hvilke fordeler som finnes ved å bytte ut Les mer om saken her


Hva er økologisk fotavtrykk?

Mange har hørt om vårt økologiske fotavtrykk, men vet du egentlig hva det betyr? Bruker vi naturressursene i et større tempo enn de klarer å fornye seg, er ikke det en bærekraftig utvikling og vil skape problemer for kommende generasjoner. Les mer om saken her


Antibiotika i matproduksjon

Visste du at 80 % av all antibiotika i verden går til dyrefôr?  Det vil si at bare 20 % går til syke mennesker og dyr som trenger medisinen for å bli friske. Antibiotika har blitt brukt i over 70 år Les mer om saken her


Side 1 av 212