Artikler med tema

Bransjenytt

31 artikler

Elda Bakeri – alt av glutenfritt

Matinfo har gjort avtale med Elda Bakeri for å styrke varelinjen med melke- og glutenfrie varer i storhusholdningsbransjen. Vi har snakket med Salgs- og markedsansvarlig Mattias Skoglund, som gjerne svarer på våre spørsmål for å bli litt bedre kjent med Les mer om saken her


Møt oss på Foodscape 2018

10. og 11. oktober 2018 arrangeres årets nye matmesse, Foodscape, på Norges Varemesse i Lillestrøm. Dette er en arena for deg som jobber profesjonelt med mat og drikke og som er opptatt av at det som selges eller serveres skal Les mer om saken her


Felles skolemat er viktig

I Norge er det lang tradisjon å ha med egen matpakke på skolen. Vi tenker at alle har sunn og god mat med hjemmefra, men slik er det ikke alltid. Både i barne-og ungdomstrinnet ser man at ikke alle har Les mer om saken her


Vi oppdaterer for GDPR

Fra og med 25. mai 2018 må alle bedrifter tilpasse seg de nye personvernreglene. Matinfo er godt i gang med å gjøre de tilpasninger som trengs for å overholde reglene. Hva er GDPR? GDPR står for General Data Protection Regulation, Les mer om saken her


Matinfo 2017 fra A til Å

Vi fikk lyst til å skrive litt om Matinfo i 2017, fordelt per bokstav i alfabetet. Det ble litt av hvert om mat, allergener, miljø og trender. Les mer om saken her


Mattrender 2018

Vi fortsetter med mer grønnsaker, alternativer til kjøtt, fermentert mat, ren mat, proteinrik mat, fri-for-mat, chips uten poteter, superpulver, blomster, sopp og mat fra østen. For ikke å glemme plantevann. Les mer om saken her


Næringslivet tar ansvar for emballasjen

Emballasje er nødvendig for frakt og oppbevaring av mat, og i storhusholdningen forbrukes naturlig nok store mengder i løpet av et år. Norsk næringsliv har produsentansvar for all emballasje, og samarbeider med Grønt Punkt Norge for å gjøre dette på best mulig måte. Les mer om saken her


Flere tilsluttes Kutt Matsvinn 2020

Vi har tidligere skrevet om Matvett og matbransjens prosjekt «Kutt Matsvinn 2020» – en bransjeavtale med mål om å redusere matsvinnet med 20 % innen 2020. Nå har flere signert avtalen. Les mer om saken her


Ny forskrift for å redusere emballasjeavfall

Fra og med 1. september trådde den nye avfallsforskriften fra Klima- og miljødepartementet i kraft. Over 30.000* bedrifter i Norge må nå aktivt jobbe for å forbedre emballasjeløsningene de bruker, og gjenvinne mer. Forskriften sier at produsenter som tilfører markedet minst Les mer om saken her


Grønne tiltak kutter matsvinn

Hoteller og restauranter vil spare millioner på å kaste mindre mat fremover. Prosjektet «Kutt Matsvinn 2020» har siden 2010 hatt som mål å få store og små hoteller, restauranter, kantiner og servicehandel til å kutte matsvinnet med 20 % innen 2020. Les mer om saken her


Side 1 av 41234