25. mars er den internasjonale vaffeldagen. Dagen markerer at skille mellom vinter og vår, da produksjonen av egg og melk startet igjen. I Norge og Sverige ble dagen tidligere feiret med kake, men vi har etter hvert kopiert vaffelformen.

Innhold etter smak og behag

Det som går igjen i en vaffelrøre er egg, melk og mel. Har du matallergi må alternativer tas i bruk. I kildelenkene nedenfor finner du oppskrifter med og uten allergener. Vi har her valgt å legge til en allergivennlig variant:

Allergivennlig oppskrift (20 plater)

10 dl glutenfritt mel, eks. Toro glutenfri fin kakemix
1 dl sukker
3 ts eggeerstatning (No Egg Produsent: Organ)
3 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
7,5 dl vann
150 g smeltet margarin uten melk og soya, eks Soft flora spesial

Bland det tørre, tilsett halvparten av vannet og pisk til en glatt og klumpefri røre.

Tilsett resten av vannet mens du lar mixmasteren gå på lav hastighet, og til slutt smeltet margarin.

Stekes i varmt vaffeljern som smøres godt med melkefri margarin, også mellom hver steking.

 

Kilder: vaffeldagen, brodogkorn, naaf, lindstuhaug.no, tine.no, godt.no