Allergiske reaksjoner mot mat rammer alle aldersgrupper i hele befolkningen og kan gi fra milde symptomer som kløe i de øvre luftveiene til livstruende systemiske reaksjoner som anafylaktisk sjokk. Reaksjoner mot mat endrer seg til en hver tid da allergi mot ulike matvarer kan oppstå og bli borte hos enkeltindivider. I tillegg til at matvanene endrer seg, vil også import av ny mat introdusere nye matallergener.

Nye godterier i høytider

I god tid før påske bugner dagligvarebutikkene av påskegodterier. Tradisjonen tro blir mange av disse med i handleposen på denne tiden. Enten vi drar til fjells, til utlandet eller blir hjemme – vi unner oss litt ekstra.

Matinfo’s matallergivettregler

Vi i Matinfo vil gjerne minne på at du som er allergiker, eller som skal ha besøk av en allergiker, bør sjekke ingredienslisten før du handler inn. Slik at alle får en god matopplevelse nå i påsken. I den sammenheng har vi gjort om fjellvettreglene og erstattet med noen enkle matallergivettregel-videoer.

Her ser du regel nr. en, de resterende seks finner du på vår youtubeside:

 

God påske!