Om høsten bugner butikkene av norskproduserte råvarer, og da må vi ikke glemme lammekjøttet. Av det totale volumet på lam slaktes ca. 80 % om høsten. 60-70 % omsettes som ferskvare, resten blir fenalår, pinnekjøtt – eller holdt av til påske og sommer.

Allsidig kjøtt

Kjøttet kan lages i mange varianter. Vi nevner bare bresert lammeskank, lammefrikassé, lammekoteletter, lammestek, indisk lammegryte og ikke minst fårikål. Hva er din favoritt?

Allergifritt

Lammekjøtt gir ikke allergier. Skal du servere mat til en allergiker, er lam derfor et trygt valg. Bare tenk på hvilket tilbehør du har til.

Tilbehør

En klassisk lammestek med fløtegratinerte poteter og dampkokte grønnsaker likes av de fleste. Fløte/melk kan erstattes med det man tåler. Alternative forslag er

Grønnsaker som passer til kan være gulrøtter, rosenkål, blomkål, brokkoli, persillerot og bønner. Det smaker ekstra godt å krydre med rosmarin og hvitløk under stekingen.