Matvarer har ulik holdbarhet i fryseren. Nedenfor finner du en oversikt som en grei huskeregel. Det kan være lurt å legge de matvarene med kortest holdbarhetsdato i en egen skuff eller kurv, slik at disse spises opp først. Så slipper du for mange UFO’er i fryseren (se artikkel om temaet lenger ned på siden).

Kjøtt

  • Svinekjøtt magert: 6 måneder
  • Svinekjøtt med fett: 3 måneder
  • Storfekjøtt: 10-12 måneder
  • Kalvekjøtt: 6 måneder
  • Lammekjøtt: 10-12 måneder
  • Reinsdyrkjøtt: Over 12 måneder
  • Saltet kjøtt med mye fett: 2 måneder
  • Kylling: 4 måneder
  • Kalkun: 1-2 år
  • Kyllingkjøttdeig: 2 måneder
  • Medisterdeig: 3 måneder
  • Kjøttdeig/karbonadedeig: 4 måneder
  • Pølser: 3 måneder
  • Spekemat: 6 måneder
  • Innmat: 3 måneder

Fisk

  • Fet fisk (laks, sardiner, havabbor): 3 måneder
  • Mager fisk (torsk, hyse): 6 måneder
  • Flatfisk: Flyndre, rødspette, sjøtunge: 9 måneder
  • Hummer, krabbe: 6 måneder
  • Reker: 6 måneder

Grønnsaker og frukt

  • Bønner: 12 måneder
  • Blomkål: 8-10 måneder
  • Brokkoli: 12 måneder
  • Mais: 12 måneder
  • Paprika: 6-8 måneder
  • Sopp: 3-4 måneder
  • Tomater: 12 måneder
  • Bær: 12 måneder (kan oppbevares lengre)

Meieriprodukter

  • Melk i kartong: 6 måneder
  • Ost: 6 måneder
  • Yoghurt: 6 måneder

Både melk og ost egner seg best til varmretter etter et opphold i fryseren. Melk smaker ikke like friskt, og konsistensen på osten forringes. Brunost egner seg dårlig til frysing. Muggoster kan fryses, men bør spises kort tid etter tining.

Ferdige retter

  • Kjøttretter (magre): 7 måneder
  • Kjøttretter (fete): 4 måneder
  • Supper: 8 måneder
  • Bakverk: 3 måneder

Ferdig fryste matvarer fra butikken har holdbarhetsdato som står på pakken.

Kilder: matprat.no, kiwi.no,