Oppskrift fra Melk.no

Dette trenger du
15 boller
3 dl melk, fingervarm
1/2 ts fiberhusk (kan utelates)
25 g gjær
100 g romtemperert smør/margarin
1/2 dl sukker
1/4 ts salt
1 ts malt kardemomme
100 g potetmel
500 g Finax glutenfri melmix

Fyll (valgfritt)
ca 100 g mandelmasse
1/2-1 dl melk eller melk + fløte

Pynt
melis
ca 1 dl kremfløte

Glutenfrie fastelavnsboller uten melk
Bytt ut smøret med melkefri margarin, og melken med vann.

Finax glutenfrie melmix inneholder melk, men den kan gjerne byttes til Finax glutenfri lavprotein, Finax naturlig glutenfritt eller Finax Italiensk melmix.

Fløten kan erstattes med Odense Erlet, havrefløte eller soyafløte.

Slik gjør du
1.Varm opp melken til 37 C og rør i fiberhusk. La svelle i 10 min.

2. Ha i gjæren og rør om til den er oppløst. Ha i margarinen/smøret og tilsett de øvrige ingrediensene.Spar litt mel til utbakingen. La kjøkkenmaskinen gå i minst 3 min.

3. Kna deigen godt på melet bakebord. Form til 15 glatte boller. la heve på bakepapirskledd stekeplate i 60-70 min under et fuktig klede.

4. Stek bollene i ca 10 min midt i ovnen, på 250 C. La bollene avkjøles under et klede.

5. Skjær av et lokk på hver bolle. Ta ut en del av innholdet med en gaffel og bland med grokvernet mandelmasse. Tilsett melk/fløte og rør til en ganske løs masse.

6. Fordel fyllet i bollene. Legg en skje vispet kremfløte på hver bolle og legg på lokket igjen. Sikt over melis tilslutt.