Artikler med tema

Merking av mat

21 artikler

Forskjell på opprinnelsesland og opphavssted

Med den økende interessen for bærekraft og samfunnsansvar, øker også interessen for hvor maten og drikken vi inntar kommer fra. De aller fleste matvarer trenger ikke merkes med opplysning om opprinnelsen. Samtidig skal ikke forbrukere villedes av opprinnelsesmerkingen. Derfor er Les mer om saken her


Få kontroll over maten du serverer

Kunnskap om hva maten inneholder, er viktig for alle som vil spise godt og ikke minst trygt. For mennesker med matallergier er det dessuten helt avgjørende at de får vite hva de får servert. Matinfo.no gir deg sikkerhet Her kan du Les mer om saken her


Forskjell på vanlig, økologisk og dyrevernmerket kjøtt

Vi har mer fokus på dyrs velferd, om kjøttet vi skal spise er kortreist eller langreist, hvilket fôr dyret har fått, hvor fôret kommer fra osv. Det siste halvåret har vi spist 660 tonn mindre kjøtt enn samme periode i Les mer om saken her


Holdbarhet matvarer i fryseren

Matvarer har ulik holdbarhet i fryseren. Nedenfor finner du en oversikt som en grei huskeregel. Det kan være lurt å legge de matvarene med kortest holdbarhetsdato i en egen skuff eller kurv, slik at disse spises opp først. Så slipper Les mer om saken her


Sukkerinnhold i vin

Vin smaker godt hele året, og nå på sommeren nyter vi ofte de lyse vinene.Det vi kanskje glemmer, enten vi bare nyter vinen eller vil ha kontroll over inntak av sukker, er karbohydratene i alkohol. Les mer om saken her


Kakekort til festdager

I mat- og drikkebransjen er det i følge Matinformasjonsforskriften av 13. desember 2014 og 2016 pålagt å informere om bl.a. næringsinnhold og allergener på all mat. Et unntak er ved private arrangementer som f. eks. skolearrangementer på 17. mai og Les mer om saken her


Viktige ord for deg som reagerer på gluten

1-2 % av befolkningen i Norge har glutenallergi, dvs. at man ikke tåler proteinet i gluten. Noen flere har glutenintoleranse. Se hvilke produkter du må se opp for. Les mer om saken her


Hva er tilsetningsstoffer?

Ved høytider, bursdager og Halloween gjør mange av oss større innkjøp av godterier enn normalt. Barn og voksne skal få kose seg med godsaker, gjerne fargerike og morsomme. En gjenganger om temaet fargerikt godteri, er alle tilsetningsstoffene i disse og spesielt Les mer om saken her


Hva betyr merkingene på Matinfo?

Her på matinfo.no kan du søke informasjon om over 18.000 produkter. Du finner merking, allergener, næringsinnhold etc. – og du kan søke produkter som har et spesielt meke. Men hva betyr de ulike merkingene? Les mer om saken her


Holdbarhetsdato på matvarer

Matvarer - og drikke blir merket med holdbarhetsdato ut fra to ulike hensyn, helse og kvalitet. Disse er Best før eller Siste forbruksdag. Men hva betyr disse? Best før Matvarer som ikke blir så lett bedervet, og som kan holde Les mer om saken her


Side 1 av 3123