Artikler med tema

Featured

20 artikler

Vårt samarbeid med Matprisen

For andre året på rad er Millum og Matinfo en av hovedsponsorene for Matprisen. Matprisens formål er å fremme et bærekraftig måltid og hedre enkeltmennesker og virksomheter som bryr seg. Mennesker som setter økologi og bærekraft i fokus, og som Les mer om saken her


Frukt på oppdrag!

Matinfo ønsker Fazer Lifestyle Foods velkommen med produktseriene Froosh og Yosa i vår database. Froosh smoothien består av 100 % frukt og grønt, mens Yosa består av en rekke havrebaserte produkter. Les mer om saken her


Plantebaserte proteiner

10 - 20 % av maten vi spiser bør være proteiner, da disse er kroppens byggestener og essensielle for at vi skal leve. I et vanlig kosthold inkludert animalske produkter får vi i oss nok proteiner. Proteinkilder i et plantebasert Les mer om saken her


Unngå UFO-er i fryseren

Har du UFO'er i fryseren? Det er det mange som har, og det fører til både matsvinn og sløsing med penger. Hva er en UFO? Unidentified frozen objects - altså uidentifiserbare frosne objekter. Kjennetegnet er at det er vanskelig å Les mer om saken her


Holdbarhet matvarer i fryseren

Matvarer har ulik holdbarhet i fryseren. Nedenfor finner du en oversikt som en grei huskeregel. Det kan være lurt å legge de matvarene med kortest holdbarhetsdato i en egen skuff eller kurv, slik at disse spises opp først. Så slipper Les mer om saken her


Flowfood – tang og tare i mat

Matinfo har fått spennende produkter fra Flowfood i vår database. Vi har også snakket med CEO Richard om bl. a. hvordan tanken om å lage mat av tang og tare ble til. Les mer om saken her


Matinfo fra A til Å 2018

Vi har samlet litt av hvert fra 2018 fordelt på hver bokstav i alfabetet. Det går mye på miljø og matsvinn i matbransjen, temaer som fortsetter også i 2019: Allergener Matinfo jobber bl. a. med å informere om de 14 Les mer om saken her


Alternativer til kjøtt

Det er kommet et hav av ulike kjøtterstatninger i butikkene de siste årene. Det er fortsatt få som er vegetarianere, men andelen fleksitarianere øker. Tidligere har soya vært mest vanlig som erstatning for kjøtt i et vegetarisk måltid. Nå brukes Les mer om saken her


Fleksitarianere og andre -anere

Det er mer og mer vanlig å leve semi-vegetarisk, dvs. å være fleksitarianer. Men hva er egentlig forskjell på å spise vegetarisk og vegansk, og å være fleksitarianer og pescetarianer? Her finner du informasjon: Veganere Vegansk mat ekskluderer kosthold fra Les mer om saken her


Matinfo og Millum på Foodscape

Millum og Matinfo ønsker å bidra til at handelen i storhusholdning tilrettelegges for å bli mer bærekraftig. 10. – og 11. oktober deltok vi derfor med stand på årets nye matmesse, Foodscape. Bærekraft på menyen Messen hadde fokus på å Les mer om saken her


Side 1 av 212