Det er stadig flere tilgjengelige produkter i dagligvarebutikker for de som ikke kan spise mat som inneholder gluten. Det kan likevel være greit å ha en liste over matvarer og ingredienser som inneholder klart målbare mengder gluten.

Alle bakevarer som er bakt med:
Alle typer hvete
Fullkornmel
Havregryn
Grynmel
Grahammel
Spelt
Dinkel
Rug
Bygg
Kli (av havre, rug, hvete eller bygg)
Triticale
Kamut
Gliadin
Kruskablanding
Pasta i alle former (spagetti, makaroni, penne, nudler, osv.)
Semulegryn
Couscous
Kavring, strøkavring
Soyasaus (det finnes glutenfrie varianter (Tamari) eksempelvis merket «Sanchi» eller «Soy King» som selges i større daglivareforretninger, helsekostbutikker eller nettbutikker som har glutenfritt utvalg.)
Hvetesirup
Malt
Maltekstrakt
Maltsirup
Rugmalt
Puffet hvete
Puffet havre (ettersom havren males og det endelig produkt produseres i samme maskiner som hvete)
Ølgjær (etter at gjæren har blitt brukt til å behandle malt under produksjon av øl. Dette er tilfellet for ølgjær som selges som kosttilskudd.)

Her på matinfo.no finner du over 14 000 glutenfrie produkter, over 1 400 av disse er bakevarer.

Kilder: livsmedisin, helsenorge, NAAF, matinfo.no